Sashimi van tonijn, komkommer, gepofte rijst
17-01-2012, 15:48
Bijgewerkt op: 17-05-2024, 18:15
Voor 4 personen
- 150 g tonijnfilet
- 200 g volle yoghurt
- 1 limoen
- grof zout
- sanshopeper
- 2 komkommers
- chardonnayazijn
- kafirolie
- 100 g rijst
- Lemon Cress
- gemarineeerde gember
Sojamayonaise
- 2 el sojasaus
- 1/4 limoen
- 4 el mayonaise
Schuimpjes soja
- 10 g eiwitpoeder
- 10 g suiker
- 40 g water
- 40 g sojasaus
Komkommermarshmellow
- 380 ml komkommersap
- 20 ml chardonnayazijn
- 20 ml olijfolie
- 9 gelatineblaadjes
Bereiding
- Snij tonijn in blokjes, marineer in kafirolie, sanshopeper, limoenrasp en grof zout. Laat yoghurt hangen in neteldoek. Breng op smaak met limoenrasp en kafirolie.
- Snij 8 sliertjes komkommer, rol op. Snij 12 schijfjes af, steek rondjes uit. Marineer beide in chardonnayazijn, olijfolie en zout. Centrifugeer de rest, zeef. Meng alles voor sojamayonaise.
- Klop ingrediënten voor schuimpjes, spuit bolletjes, droog in oven op 50°C. Verwarm 20 ml komkommersap met 20 ml olijfolie. Los geweekte en uitgeknepen gelatine op. Klop alle ingrediënten 15 min., stort, koel, steek rondjes uit.
- Kook rijst, droog op 50°C, pof op 220°C in frituurolie. Beleg schijfjes komkommer met gember. Leg daarop sashimi van tonijn. Trek een streep olie, schik daarop de rest. Versier met Lemon Cress.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier