Sandwich met wittebonen-pestopaté, yoghurt met pruimencompote
Voor 4:
Voor 4:
400 g witte bonen in blik
125 g makreelfilets in blik
3 el ricotta, 1 el pesto
sap van 1/2 citroen
zwarte peper
sneden volkorenbrood, plakjes tomaat en slablaadjes
Compote:
2-3 el fructose
1 dl water
500 g blauwe pruimen
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, gespleten
2-3 el magere Griekse yoghurt per portie
ontbijtgranen naar keuze, voor de afwerking
Maak eerst de compote. Doe de fructose en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Ontpit de pruimen en snij in stukken. Voeg toe aan de siroop, samen met de kaneel en vanille. Breng aan de kook en laat 8 à 10 minuten pruttelen tot de pruimen gaar zijn.
Verwijder de kaneel en vanille en laat afkoelen. Vul potjes met yoghurt en voeg 2 el compote per portie toe. Werk af met ontbijtgranen. Sluit goed af.
Laat de witte bonen en makreel uitlekken. Pureer de vis en de bonen met ricotta, pesto en citroensap. Kruid met peper. Bestrijk er sneden volkorenbrood mee en beleg met tomaat en sla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier