Salsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka
Maatjes worden altijd als lekkernij beschouwd. Serveer ze eens in combinatie met aardappelen en een heel bijzonder ijs.
Maatjes worden altijd als lekkernij beschouwd. Serveer ze eens in combinatie met aardappelen en een heel bijzonder ijs.
Voor 4 personen
4 maatjes
250 g aardappelen, geschild en in blokjes
1 bosje basilicum
1 bosje dille
olijfolie
grof zout en peper
IJs:
1 doosje tomatenconcentraat (250 g)
25 g glucose
2 tl sambal
6 el wodka
Bereiding
1. Schil de aardappelen, snijd in gelijkvormige blokjes, gaar in gezouten water. Spoel onder koud water en dep droog. Hak dille en basilicum fijn en meng onder de aardappelen. Voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout.
2. Bereid het ijs van tomaat en wodka. Doe het tomatenconcentraat in een kookpot en warm op. Doe er de glucose, sambal en wodka bij en kruid naar smaak. Doe in een pot en laat opstijven in de vriezer. Serveer met de blokjes haring, zoals op de foto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier