Salade van sobanoedels met gepekelde gember en hijiki
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 10 g hijiki (gedroogd zeewier)
- 60 g sobanoedels
- 4 wortelen
- 8 shiitakes
- 2 el olie
- 1 el sojasaus
- gepekelde gember
Voor de dressing
- 1 el citroensap
- 2 el sinaasappelsap
- 1/2 el rijstazijn
- 1/2 el sojasaus
- 1/2 el vloeibare honing
- 1 el sesamzaad
- 2 tl fijngehakte gepekelde gember
Bereiding
- Laat de hijiki 10 minuten weken in koud water en kook nadien 15 minuten in ongezouten water. Kook de noedels 5 minuten in gezouten water. Schil de wortelen en snij in dunne repen met een dunschiller.
- Blancheer de repen 1 minuut in gezouten water. Doe de noedels en wortelen in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg toe aan de warme noedels. Meng en laat even marineren.
- Snij de shii-takes in plakken en bak goudbruin in 1 eetlepel olie. Laat de hijiki uitlekken en bak in een mengsel van olie en sojasaus.
- Voeg de hijiki en shii-takes toe aan de noedels en verdeel over 4 borden. Werk de salade van sobanoedels af met gepekelde gember en dien op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier