Salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Deze eenvoudige salade van hardgekookt ei met ansjovis is lekker als lunch of bijgerecht.
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte rauwe champignons
- 1 el fijngehakte ansjovis in olie
- 1 el mayonaise
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- boter
- 2 el kappers
- gemengde salade
Bereiding
- Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen onder koud stromend water en pel meteen. Haal er de dooiers uit en plet fijn in een kom.
- Meng er fijngehakte peterselie, champignons, ansjovis en mayonaise onder, kruid met citroensap, peper en zout. Lepel het mengsel in de eiwitten en schik op de borden.
- Smelt boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Lepel rond de eieren. Serveer met gemengde salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier