Salade van hardgekookt ei met ansjovis, champignons en kappers

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 eieren

2 el fijngehakte peterselie

2 el fijngehakte rauwe champignons

1 el fijngehakte ansjovis in olie

1 el mayonaise

sap van Â1/2 citroen

peper en zout

boter

2 el kappers

gemengde salade

Kook de eieren in 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen onder koud stromend water en pel meteen. Haal er de dooiers uit en plet fijn in een kom. Meng er fijngehakte peterselie, champignons, ansjovis en mayonaise onder, kruid met citroensap, peper en zout. Lepel het mengsel in de eiwitten en schik op de borden. Smelt boter, kruid met peper en zout en voeg de kappers toe. Lepel rond de eieren. Serveer met gemengde salade.

Tip: zachtgekookt: 3 tot 4 minuten, mediumgekookt: 5 tot 6 minuten, hardgekookt: 10 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content