Salade van groene asperges, molsla en meloen met parmezaan
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 1 bussel groene asperges
- 4 kropjes molsla
- 2 charentaismeloenen
- 150 g parmezaan, in één stuk
- 4 el druivenpitolie
- 1 el witte azijn
- peper van de molen en zout
Bereiding
- Schil en blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Was en zwier de molsla goed droog.
- Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker.
- Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller.
- Verdeel de asperges, molsla en meloen over 4 schaaltjes. Maak een vinaigrette met de druivenpitolie, azijn, peper en zout. Giet over de salade en werk af met de parmezaanschilfers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier