Salade van groene asperges, molsla en meloen met parmezaan

  • Moeilijkheid

Voor 4

1 bussel groene asperges

4 kropjes molsla

2 charentaismeloenen

150 g Parmezaanse kaas, in één stuk

4 el druivenpitolie

1 el witte azijn

peper van de molen en zout

Schil en blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat uitlekken. Was en zwier de molsla goed droog. Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker. Snij de Parmezaanse kaas in schilfers met een dunschiller.

Verdeel de asperges, molsla en meloen over 4 schaaltjes. Maak een vinaigrette met de druivenpitolie, azijn, peper en zout. Giet over de salade en werk af met de parmezaanschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content