Ingrediënten

Voor 4 personen

150 g gedopte erwten, 250 g ricotta, peper en zout, 200 g raviolideeg, 1 chioggia-biet, 1 schaaltje postelein, 1 rode ui, 400 g gerookte forelfilets, olijfolie, wijnazijn

Bereiding

  1. Leg de erwten in een pan gezouten kokend water en kook ze 15 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Leg 1 eetlepel erwten opzij voor de afwerking. Pureer de rest met 150 gram ricotta, peper en zout. Giet de puree door een fijne zeef en duw daarbij goed aan met een soepele spatel.
  2. Rol het raviolideeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij er 12 cirkels met 6 cm diameter uit. Schep op elke cirkel erwtenpuree en vouw de pasta dicht tot kleine ravioli. Zet ze in de koelkast.
  3. Schil de biet en snij ze in dunne rondjes. Was en droog de postelein. Pel en snipper de ui. Snij de gerookte forel in kleine stukjes.
  4. Verdeel de postelein, de ui, de biet en de gerookte forel over de borden. Dompel de ravioli in gezouten kokend water en kook ze 3 minuten. Schep ze uit het water met een schuimspaan, laat ze goed uitlekken en leg ze op de borden.
  5. Strooi de erwten over de borden en besprenkel alles met een scheutje olijfolie en een paar druppels wijnazijn. Schep er een lepel ricotta bij en kruid met peper en zout. Serveer meteen.
Voor 4 personen150 g gedopte erwten, 250 g ricotta, peper en zout, 200 g raviolideeg, 1 chioggia-biet, 1 schaaltje postelein, 1 rode ui, 400 g gerookte forelfilets, olijfolie, wijnazijn