Salade van gemarineerde witte kool met soya en kummel en patrijs en ganzenlever
Benodigdheden voor 4 personen:
Benodigdheden voor 4 personen:
1/2 spitskool, fijngesneden
wilde boschampignons
1 dl druivenpitolie
1 dl kikomansaus
1 koffielepel kummel
4 patrijzen
100g boter
1 soeplepel honing
2 soeplepel chardonnayazijn
2 dl wildfond
Braad de patrijzen 10 minuten in een oven van 190°C. Haal de patrijzen uit de pan, deglaceer met honing en azijn, voeg de wildfond toe en laat dit 1/3 inkoken. Snij de spitskool zeer fijn, marineer ze met druivenpitolie en soya, bak de kummel ongeveer 2 minuten in een hete koekepan en voeg dit bij de salade. Smaak deze af met peper en zout.
Schik de gemarineerde kool in het midden van het bord. Ontbeen de patrijs en leg ze op de kool, en saus dit af met de jus van de patrijs, afgarnieren met wilde boschampignons
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier