Voor 4 personen
- 100 g gepelde grijze garnalen
- halve komkommer
- halve rode chilipeper
- 2 eetlepels verse platte kaas
- 2 dl room
- scheutje olijfolie
- scheutje rijstwijnazijn
- 1 rode ui
- enkele druppels limoensap
- verse koriander
- 1 teentje look
- peper
Bereiding
- Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes (brunoise) van ± 1,5 cm. Haal de pitjes uit de chilipeper en hak hem fijn, versnipper de rode ui en meng alles in een kom, samen met een beetje rijstwijnazijn, olijfolie en enkele druppels limoensap.
- Hak de verse koriander en het teentje knoflook fijn en meng onder de platte kaas. Klop de room op en roer voorzichtig onder de platte kaas. Laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
- Meng de grijze garnalen op het laatste moment door de komkommersalade, proef even en kruid eventueel met wat gemalen peper en rijstwijnazijn. Werk af met een lepeltje platte kaas en een fris groen blaadje koriander.
Recept: Marc Germonprez
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier