Voor 4 personen:
100 g gepelde grijze garnalen
halve komkommer
halve rode chilipeper
2 eetlepels verse platte kaas
2 dl room
scheutje olijfolie
scheutje rijstwijnazijn
1 rode ui
enkele druppels limoensap
verse koriander
1 teentje look
peper
Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes (brunoise) van ± 1,5 cm3. Haal de pitjes uit de chilipeper en hak hem fijn, versnipper de rode ui en meng alles in een kom, samen met een beetje rijstwijnazijn, olijfolie en enkele druppels limoensap.
Hak de verse koriander en het teentje knoflook fijn en meng onder de platte kaas. Klop de room op en roer voorzichtig onder de platte kaas. Laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Meng de grijze garnalen op het laatste moment door de komkommersalade, proef even en kruid eventueel met wat gemalen peper en rijstwijnazijn.
Schik de mengeling in een ‘shot’-glaasje en werk af met een lepeltje platte kaas en een fris groen blaadje koriander.
Recept: Marc Germonprez
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier