Salade van artisjok met langoustines en kruidige dressing

artisjok met langoustines
© Getty

Salade van artisjok met langoustines en kruidige dressing is een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Voor 4 personen
  • 4 langoustines
  • 4 artisjokken
  • 4 tomaten
  • 1 krop frisée salade
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1/2 teentje look
  • peper en zout
  • 1 bos bieslook
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 dl olijfolie van eerste persing
Bereiding
  1. Maak de artisjokken schoon en kook deze in water met citroensap en zout.
  2. Ontdoe de tomaten van het vel door ze een vijf tal seconden in kokend water onder te dompelen en daarna in ijswater koud te spoelen. Snijd ze in vieren, ontdoe ze van zaad en leg ze in wat olijfolie peper en zout.
  3. Pel de langoustines, maar laat het staartje eraan zitten, bestrooi met peper en zout en daarna kort bakken.
  4. Ontdoe de avocado van schil en pit. Maak de sla schoon, maar gebruik alleen het binnenste, dit is mooi geel en niet bitter.
  5. Neem een dresseerring, leg onderin de artisjok, dan de avocado en sla en stapel zo op. Strooi tussen elke laag een beetje peper en zout en besprenkel met olijfolie. Werk af met een langoustine.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content