Salade met krulandijvie en avocado met broodkorstjes en pancetta
Voor 4 :
Voor 4 :
1 krulandijvie
olijfolie om te bakken
croutons van 4 sneden brood
1 teen knoflook, geperst
6 plakken pancetta (Italiaans spek)
1 rijpe avocado
Vinaigrette :
6 el milde olijfolie
1 el zachte sherryazijn
1 el mosterd
1 teen geperste knoflook
1 klein scheutje aceto balsamico
zeezout en zwarte peper
Verwijder de buitenste bladeren van de krulandijvie. Was en droog de witte bladeren uit het hart. Snij de korsten van het brood en snij de rest in blokjes. Bak deze met een geperst teentje knoflook goudbruin in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Verwijder de croutons en laat ze drogen op keukenpapier. Zet de bakpan terug op het vuur en bak de pancetta in enkele druppels olijfolie aan beide zijden krokant. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Wentel de andijvie door de dressing en verdeel de salade over vier kommen of diepe borden. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snij het in blokjes. Gebruik citroensap om verkleuren tegen te gaan. Schik de avocado, broodkorstjes en pancetta over de salade en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier