Tomaat-mozarellasalade met basilicum, kappers, ansjovis en radicchio.
Voor 4 personen
- 4 tomaten
- 250 gr mozarella
- 1 kropje radicchio
- 1 bosje basilicum
- 4 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- balsamicodressing
Bereiding
- Snij de tomaten in mooie gelijke plakjes. Snij de mozarella in mooie gelijke plakjes. Pluk de basilicum, houd de grote bladen apart, snipper de kleine blaadjes.
- Bereid de balsamicodressing.
- Maak op het bord een krans van halve bladen rode sla en grote bladen basilicum. Leg hierop dakpansgewijze een cirkel van tomaten en mozarella.
- Snij de ansjovisfilets in dunne reepjes en leg deze kruiselings in het midden.
- Strooi over het bord wat kappertjes en gehakte basilicum en besprenkel het geheel met de balsamicodressing. Breng de salade caprese op smaak met zout en peper.