Salade caprese met ansjovis
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Tomaat-mozarellasalade met basilicum, kappers, ansjovis en radicchio.
Voor 4 personen
- 4 tomaten
- 250 gr mozarella
- 1 kropje radicchio
- 1 bosje basilicum
- 4 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- balsamicodressing
Bereiding
- Snij de tomaten in mooie gelijke plakjes. Snij de mozarella in mooie gelijke plakjes. Pluk de basilicum, houd de grote bladen apart, snipper de kleine blaadjes.
- Bereid de balsamicodressing.
- Maak op het bord een krans van halve bladen rode sla en grote bladen basilicum. Leg hierop dakpansgewijze een cirkel van tomaten en mozarella.
- Snij de ansjovisfilets in dunne reepjes en leg deze kruiselings in het midden.
- Strooi over het bord wat kappertjes en gehakte basilicum en besprenkel het geheel met de balsamicodressing. Breng de salade caprese op smaak met zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier