Rustieke kippenballetjes met ham

kippenballetjes
© Getty

Voor 4 personen
  • 500 g kippenfilets
  • 1 ei
  • 100 gedroogde pruimen
  • 100 g paneermeel
  • 1 teentje look
  • 200 g ham
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g witte kaas (of room)
  • peper uit de molen, zout
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el mosterd
Bereiding
  1. Snij de kippenfilets in grove stukken, hak fijn in een blender. Klop het ei los en voeg toe. Snij de gedroogde pruimen in fijne stukjes, wentel ze even door het paneermeel en doe bij het kippenmengsel. Hak de knoflook fijn, snij de ham in fijne stukjes, doe bij de kip. Voeg ten slotte een lepel fijngehakte peterselie en de witte kaas toe. Werk af met een weinig zout en peper uit de molen. Meng alles goed door elkaar. Draai de balletjes.
  2. Verhit de olie in een pan, bak de balletjes aan alle kanten aan. Zet het vuur laag, laat nog een tiental min. verder bakken, draai de balletjes geregeld om zodat ze gelijkmatig goud kleuren. Giet er de kippenbouillon bij, laat nog 15 min. verder garen.
  3. Haal de kippenballetjes uit de pan, roer de mosterd door het kookvocht, werk af met een lepel peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content