Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten
Verras je gasten met deze mooi rosé gebakken runderfilet. Het is niet moeilijk en bovendien snel klaar.
Verras je gasten met deze mooi rosé gebakken runderfilet. Het is niet moeilijk en bovendien snel klaar.
Voor 4 personen
- 600 g runderfilet
- een scheut olijfolie
- een snuifje vierkruidenpoeder
- 6 gedroogde vijgen
- 150 g noten (bv. amandelen, hazelnoten, walnoten, pistachenoten)
- 100 g ‘mi-cuit’ foie gras
Bereiding
1. Bestrijk de runderfilet met olijfolie en kruid met vierkruidenpoeder, peper en zout. Masseer de kruiden goed in het vlees met de vingers, zodat ze in het vlees dringen. Zet koel weg.
2 Verhit een braadpan met een scheut olijfolie en bak de runderfilet rondom goudbruin. Het vlees moet mooi goudbruin zijn, maar mag niet doorbakken zijn. Leg op een schotel en zet koel weg tot aan het gebruik.
3. Snijd de gedroogde vijgen fijn en hak de noten grof. Maak mooie krullen van de gekoelde foie gras.
4. Leg de runderfilet op een houten plank en snijd in dunne plakjes met een scherp mes. Schik op een serveerschotel. Verdeel er de foie gras, de gedroogde vijgen en de noten over. Kruid met fleur de sel en versgemalen zwarte peper. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier