Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel
09-12-2015, 16:01
Bijgewerkt op: 29-09-2024, 18:02
Voor 4 personen
- 1/2 tl komijnzaadjes
- 1 tl peperkorrels
- 800 g runderfilet
- 2 el plantaardige olie
- 600 g dooierzwammen
- 2 Ã 3 el boter
- 40 g zwarte truffel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140°C. Wrijf de komijnzaadjes, de helft van de peperkorrels en 1 theelepel grof zout fijn met een vijzel en stamper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de runderfilet rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg op een ovenrooster. Bak 30 Ã 40 minuten in de oven met een bakplaat eronder, tot de gewenste garing bereikt is.
- Maak de dooierzwammen schoon en bak 3 Ã 4 minuten in een braadpan met de schuimende boter.
- Haal het rundergebraad uit de oven en laat enkele minuten rusten. Kneus de rest van de peperkorrels met een snuifje zout.
- Versnij het rundergebraad en schik op borden met de gebakken dooierzwammen. Kruid met het peper-zoutmengsel. Werk af met geraspte zwarte truffel en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier