Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel

Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel
Voor 4 personen
  • 1/2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl peperkorrels
  • 800 g runderfilet
  • 2 el plantaardige olie
  • 600 g dooierzwammen
  • 2 à 3 el boter
  • 40 g zwarte truffel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Wrijf de komijnzaadjes, de helft van de peperkorrels en 1 theelepel grof zout fijn met een vijzel en stamper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderfilet rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg op een ovenrooster. Bak 30 à 40 minuten in de oven met een bakplaat eronder, tot de gewenste garing bereikt is.
  3. Maak de dooierzwammen schoon en bak 3 à 4 minuten in een braadpan met de schuimende boter.
  4. Haal het rundergebraad uit de oven en laat enkele minuten rusten. Kneus de rest van de peperkorrels met een snuifje zout.
  5. Versnij het rundergebraad en schik op borden met de gebakken dooierzwammen. Kruid met het peper-zoutmengsel. Werk af met geraspte zwarte truffel en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content