Runderfilet in bladerdeeg en gevulde champignons met plattekaas
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
200 g hoorn des overvloeds
50 g boter
600 g runderfilet
2 el olijfolie
150 g bladerdeeg
1 eierdooier
100 g plattekaas
enkele sprietjes bieslook
8 grote champignons
2 dl kalfsfond
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Maak de hoorn des overvloeds schoon en bak 3 minuten op hoog vuur in 30 g boter. Laat uitlekken en hak fijn.
Bak de runderfilet rondom goudbruin in een braadpan met de olijfolie.
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de losgeklopte eierdooier. Spreid er de gebakken paddenstoelen over uit en leg er de runderfilet op, vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen aan. Bestrijk met de eierdooier.
Meng de plattekaas met de gesnipperde bieslook, peper en zout. Maak de grote champignons schoon en vul met de kruidenkaas.
Bak de runderfilet en de gevulde paddenstoelen 15 à 20 minuten in de oven.
Laat de kalfsfond licht inkoken in een pannetje. Klop er de rest van de boter door met een ballongarde.
Haal de runderfilet uit de oven en snij in plakken. Serveer met de gevulde champignons en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier