Roodbaars met noedels, cantharellen en zure room

Roodbaars met noedels, cantharellen en zure room
© Getty Images

De cantharellen kunnen met elke witte vissoort worden geserveerd. Wie graag een vastere vis heeft, kiest bijvoorbeeld voor zonnevis of heilbot.

Voor 2 personen
  • gevogeltebouillon
  • 150 g eiernoedels
  • 200 g schoongemaakte cantharellen
  • boter, peper en zout
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 roodbaarsfilets met vel (170 g elk)
  • 2 el dikke zure room
  • enkele blaadjes bladpeterselie
Bereiding
  1. Breng de gevogeltebouillon aan de kook, haal van het vuur en laat er de noedels in weken. Bak ondertussen de cantharellen gedurende 3 minuten op hevig vuur in boter. Kruid op het einde met peper en zout, citroensap en bieslook en hou warm.
  2. Bak de roodbaarsfilets 4 minuten langs de velkant in boter en zet nadien nog 2 minuten in een oven van 180°C.
  3. Schik de uitgelekte noedels op de borden, verdeel er de paddestoelen over en werk af met de vis. Versier met een koffielepel vooraf met peper en zout gekruide room en een blaadje platte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content