Romige noedels met tofoe en soja-azijndressing

National

Voor 1 persoon

  • 150 g verse of gedroogde dunne tarwenoedels
  • 300 g stevige tofoe
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl fijne kristalsuiker
  • 1 el water

Soja-azijndressing

  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el water
  • 1 tl Chinkiangazijn of Chinese zwarte azijn
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 groene chilipeper, fijngesneden
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 4 takjes koriander, fijngesneden
  • 2 tl sesamzaad
Bereiding
  1. Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.
  2. Laat de tofoe uitlekken en breek in stukjes. Pureer de tofoe met het zout, de suiker en het water in een keukenmachine helemaal glad.
  3. Meng de uitgelekte noedels door de tofoepuree tot de noedels goed zijn bedekt.
  4. Meng alle ingrediënten voor de soja-azijndressing in een kleine kom. Schep de soja-azijndressing over de noedels, roer goed en serveer direct.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content