Romige noedels met tofoe en soja-azijndressing
-
Difficulty
Easy -
Preparation time
20 minutes -
Cooking time
20 minutes
Voor 1 persoon
- 150 g verse of gedroogde dunne tarwenoedels
- 300 g stevige tofoe
- ¼ tl zout
- ¼ tl fijne kristalsuiker
- 1 el water
Soja-azijndressing
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el water
- 1 tl Chinkiangazijn of Chinese zwarte azijn
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl geraspte knoflook
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 1 groene chilipeper, fijngesneden
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 4 takjes koriander, fijngesneden
- 2 tl sesamzaad
Bereiding
- Breng een grote pan water aan de kook en kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet apart.
- Laat de tofoe uitlekken en breek in stukjes. Pureer de tofoe met het zout, de suiker en het water in een keukenmachine helemaal glad.
- Meng de uitgelekte noedels door de tofoepuree tot de noedels goed zijn bedekt.
- Meng alle ingrediënten voor de soja-azijndressing in een kleine kom. Schep de soja-azijndressing over de noedels, roer goed en serveer direct.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier