Rollade van haan met rivierkreeftjes
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
200 g champignons
300 g rivierkreeftenstaarten
gekookt en gepeld
1 el gedopte hazelnoten
1/2 tl espelettepeper
3 dl witte wijn
2 dikke haantjesfilets
40 g boter
1 tl kalfsfond in poedervorm
4 hele rivierkreeften (diepvries)
Bereidingswijze:
Snij de steeltjes van de champignons en hak de champignons grof. Snij de rivierkreeftenstaarten in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Meng al deze ingrediënten en kruid met de espelettepeper, peper en zout.
Overgiet met 1,5 dl witte wijn.
Snij de haantjesfilets in de lengte in tweeën, zodat u vier lapjes krijgt. Schik een quenelle vulling op elk lapje en rol op. Wikkel de rollades strak in meerdere lagen plasticfolie.
Maak de uiteinden hermetisch dicht. Kook de rollades 30 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid kokend water.
Verwijder de plasticfolie. Smelt de boter in een pan en bak de rollades rondom goudbruin. Doe de rest van de witte wijn en de kalfsfond in de pan. Voeg de hele rivierkreeften toe en laat 10 minuten zacht stoven.
Haal de rollades uit de pan en versnij.
Schik de rollade samen met de rivierkreeften op voorverwarmde borden. Kruid de wittewijnsaus naar smaak en werk er de borden mee af. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier