Risotto met mosselen en lente-ui
13-09-2011, 17:02
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 18:17
Nodig
- 1 sjalot
- boter
- 150 g risottorijst
- ±1,2 liter gevogeltebouillon
- peper en zout
- een handvol geraspte parmezaan
- 4 lente-uitjes
- 2 kg mosselen natuur
Bereiding
- Snij de sjalot fijn en stoof glazig in boter. Voeg de rijst toe en laat onder voortdurend roeren gedurende 3 minuten meebakken. Voeg geleidelijk aan, soeplepel per soeplepel, bouillon toe, telkens wanneer de vorige dosis helemaal is ingekookt. Ga verder met dit proces tot de rijst beetgaar is.
- Kruid met peper en zout en voeg de kaas toe. Roer onder elkaar zodat de kaas smelt en de risotto bindt. Snij de lente-ui fijn en meng onder de risotto. Schep in diepe borden en verdeel de mosselen over de risotto.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier