Benodigdheden

  • 320 g carnarolirijst
  • 840 g stevige bouillon van gevogelte of rund
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 80 g boter
  • 80 g witte wijn
  • 20 saffraanstampertjes
  • Zout

Bereidingswijze

Meng de saffraanstampertjes met wat warme bouillon in een glas.

Doe de rijst in een kookpan en verhit op een matig vuur. Hussel de rijst met de hand door elkaar. Wanneer het te warm wordt aan de vingers,voeg je het zout en de wijn toe. Door de thermische schok verplaatst het zetmeel zich naar de buitenkant van de korrels. Wanneer de wijn verdampt is, voeg je beetje bij beetje al roerend de bouillon toe. De gaartijd is 18 à 20 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde de saffraan toe en breng op smaak met zout.

Zet het vuur uit en voeg tot slot de boter toe, terwijl je goed blijft roeren, om een romig resultaat te krijgen. Doe hetzelfde met de Parmezaanse kaas. Spreid de risotto uit op de bodem van 4 platte borden en serveer.