Rijstpap met bruine suiker

Wacht niet tot in de hemel. Je kunt deze rijstpap met bruine suiker ook bij leven smaken. Hemels lekker!

Voor 4 personen

  • 100 g dessertrijst (rondkorrelrijst)
  • boter voor de pan
  • 1 l volle melk
  • 1 vanillestokje
  • zout
  • 25 g boter
  • een mespunt saffraanpoeder of -draadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g suiker, donkere kandijsuiker

Bereiding

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken.
  2. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe met een snuifje zout, de boter, saffraan en kaneel. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 minuten garen.
  3. Voeg na 20 minuten de suiker toe en roer. Schep de rijstpap eventueel in individuele vormpjes of kommetjes en laat afkoelen in de koelkast. Serveer de rijstpap met bruine suiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content