Rijstnoedelsalade met wittekool, palmharten en gerookte heilbot

Serveer deze rijstnoedelsalade lauw of op kamertemperatuur. Bewaar de salade niet in de koelkast, dan worden de noedels taai.

Voor 4 personen
  • 100 g platte rijstnoedels
  • 150 g fijngesneden wittekool
  • 150 g gerookte heilbot
  • 1 blik of doos palmharten
  • geroosterde sesamzaadjes
Dressing
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 tl sambal oelek
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 el vissaus
  • 1 el sesamolie
Bereiding
  1. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water en laat ze grondig uitlekken. Doe de noedels in een kom met de wittekool. Snij de knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing door de noedels en wittekool. Verdeel de salade over 4 borden.
  2. Trek de heilbot in repen en snij de uitgelekte palmharten schuin in plakken. Verdeel over de salade en werk af met de sesamzaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content