Rijstnoedelsalade met wittekool, palmharten en gerookte heilbot

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

100 g platte rijstnoedels

150 g fijngesneden wittekool

150 g gerookte heilbot

1 blik of doos palmharten

geroosterde sesamzaadjes

Dressing :

1 teen knoflook

1/4 tl sambal oelek

3 el rijstazijn

1 tl suiker

2 el vissaus

1 el sesamolie

Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water en laat ze grondig uitlekken. Doe de noedels in een kom met de wittekool. Snij de knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing door de noedels en wittekool. Verdeel de salade over 4 borden.

Trek de heilbot in repen en snij de uitgelekte palmharten schuin in plakken. Verdeel over de salade en werk af met de sesamzaadjes. Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur. (Bewaar de salade niet in de koelkast, anders worden de noedels taai.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content