Voor 4 :
100 g platte rijstnoedels
150 g fijngesneden wittekool
150 g gerookte heilbot
1 blik of doos palmharten
geroosterde sesamzaadjes
Dressing :
1 teen knoflook
1/4 tl sambal oelek
3 el rijstazijn
1 tl suiker
2 el vissaus
1 el sesamolie
Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water en laat ze grondig uitlekken. Doe de noedels in een kom met de wittekool. Snij de knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing door de noedels en wittekool. Verdeel de salade over 4 borden.
Trek de heilbot in repen en snij de uitgelekte palmharten schuin in plakken. Verdeel over de salade en werk af met de sesamzaadjes. Serveer de salade lauw of op kamertemperatuur. (Bewaar de salade niet in de koelkast, anders worden de noedels taai.)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier