Brunch, lunch of tussendoortje. Deze rijstgebakjes zijn altijd een goed idee. Ideaal ook om de restjes groenten in je koelkast te verwerken.
Voor 12 à 14 fritters:
100 g ongekookte bruine rijst
1,5 geraspte courgette
20 g bieslook
10 g dille
2 teentjes knoflook
100 g fetakaas
3 eieren
80 g geraspte Parmezaanse kaas
Zeste van 2 citroenen
1 chilipeper
8 el bloem
Peper en zout
Dip:
2 el Griekse yoghurt
2 el hummus
Sap van 2 citroenen
Zeste van 1 citroen
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Laat de geraspte courgette goed uitlekken. Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Snipper de bieslook en dille. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chili fijn.
2. Doe alle ingrediënten voor de fritters in een grote kom en meng goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
3. Verhit olie in een braadpan en leg telkens één grote eetlepel van het beslag in de pan. Plet het beslag met de achterkant van de lepel in een rondje. Bak de fritters twee minuten aan elke kant.
4. Maak ondertussen de dip. Meng alle ingrediënten voor de dip goed onder elkaar en werk eventueel af met extra bieslook of dille.
Tip: alle groenten zijn bruikbaar in deze koekjes, alsook alle kruiden die je kunt vinden in de koelkast. Lekkere combinaties zijn pompoen met komijn, hazelnoten en koriander of geraspte wortel, sinaasappelzeste en honing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier