Rijst met pompoen en sjalotten uit de oven
-
Difficulty
Average -
Preparation time
30 minutes -
Cooking time
30 minutes
Voor drie personen.
200 g kleine sjalotten
200 g flespompoen geschild
1 grote rode paprika
4 el olijfolie
6 takjes tijm
2 goedgevulde takjes rozemarijn
500 ml groentebouillon
200 g arboriorijst
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 200°C. Pel de sjalotten en snijd ze in tweeën. Snijd de pompoen in grote stukken van circa 2 cm en snijd de paprika in tweeën, verwijder de zaadjes en snijd hem in reepjes.
- Schenk de olijfolie in een diepe gietijzeren braadpan met deksel, leg de sjalotten er met het snijvlak naar beneden in en voeg de pompoen en paprika toe. Rits de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze erover, samen met de naaldjes van de rozemarijn. Zet dit 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
- Breng de bouillon in een pan aan de kook en neem de pan van het vuur.
- Strooi de rijst over de groenten in de braadpan, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het deksel erop en zet de pan nog 25 minuten in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier