Een klassieker tijdens het wildseizoen. Serveer de reefilet met witloof en gratin dauphinois.
Voor 4 personen
- 100 g veenbessen
- 1 el suiker
- boter
- ijskoude boter
- 4 dl wildfond
- peper en zout
- 600 g reefilet
- 300 g cantharellen
- 200 g boleten
- 200 g oesterzwammen
Bereiding
- Stoof veenbessen met suiker in boter. Voeg wildfond toe, laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, monteer met koude boter. Kruid met peper en zout.
- Bak de reefilet rosé in boter, kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten rusten. Borstel de paddestoelen schoon, bak in boter. Kruid met peper en zout.
- Snij het vlees in plakken, schik in een waaier op borden. Verdeel er de paddestoelen naast, lepel de saus errond. Serveer de reefilet met gratin dauphinois en gebakken witloof.