Reerug met veenbessen en bospaddenstoelen

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

100 g veenbessen

1 el suiker

boter

ijskoude boter

4 dl wildfond

peper en zout

600 g reefilet

300 g cantharellen

200 g boleten

200 g oesterzwammen

Stoof veenbessen met suiker in boter. Voeg wildfond toe, laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, monteer met koude boter. Kruid met peper en zout. Bak de reefilet rosé in boter, kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten rusten. Borstel de paddestoelen schoon, bak in boter. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in plakken, schik in een waaier op borden. Verdeel er de paddestoelen naast, lepel de saus errond. Serveer met gratin dauphinois en gebakken witloof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content