Reefilet met veenbessen en bospaddenstoelen

© Getty

Een klassieker tijdens het wildseizoen. Serveer de reefilet met witloof en gratin dauphinois.

Voor 4 personen

  • 100 g veenbessen
  • 1 el suiker
  • boter
  • ijskoude boter
  • 4 dl wildfond
  • peper en zout
  • 600 g reefilet
  • 300 g cantharellen
  • 200 g boleten
  • 200 g oesterzwammen

Bereiding

  1. Stoof veenbessen met suiker in boter. Voeg wildfond toe, laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, monteer met koude boter. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de reefilet rosé in boter, kruid met peper en zout. Laat afgedekt 10 minuten rusten. Borstel de paddestoelen schoon, bak in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Snij het vlees in plakken, schik in een waaier op borden. Verdeel er de paddestoelen naast, lepel de saus errond. Serveer de reefilet met gratin dauphinois en gebakken witloof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content