Recept van vegan blogger Elisabeth van Lierop voor verse instant noodles
-
Difficulty
Very easy -
Cooking time
20 minutes
Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Hieronder vind je het recept voor lekkere verse instant noodles met gerookte tofu.
Ingrediënten
– 2 teentjes look
– 125g pak noedels
– 2 babypaksoi
– 1 rode peper
– 150g oesterzwammen
– 200g gerookte tofu
– 2 stengels lente ui
– 4 eetlepels witte misosaus
Zelf toevoegen
– 1 el neutrale olie
– 1 liter water
Extra’s
– 4el soyasaus
– 10g sesamzaadjes
– 5g koriander
Bereiding
1. Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in ringen.
2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
3. Verhit een scheut neutrale olie in een wokpan.
4. Bak de knoflook, peper en de oesterzwammen gedurende 5 minuten.
5. Snijd ondertussen de paksoi in kwarten en wok deze 2 minuten tot de paksoi iets is
geslonken.
6. Overgiet alles met 1 liter kokend water
7. Voeg de ramen, 3 el sojasaus en 4 el witte miso saus toe en laat ze gedurende 3 minuten mee koken.
8. Snij ondertussen de gerookte tofu in blokjes en de lente-ui in ringen.
9. Verdeel de verse instant noodles over twee kommen en top met gerookte tofu, lente ui, koriander en sesamzaadjes.
Vind alle info & de ingrediënten in de app van de versmarkt Crisp
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier