Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan tandoori
-
Difficulty
Average -
Preparation time
30 minutes
Vegan blogger Elisabeth van Lierop ontwikkelde in samenwerking met Crisp recepten voor de Week Zonder Vlees. Ontdek hieronder haar recept voor vegan tandoori.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- ½ bloemkool
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook
- 2 zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 200 g tomatenblokjes
- 200 g kikkererwten
- 200 ml kokosmelk
- 75 g tandoori kruidenpasta
Zelf toevoegen:
- 4 el olijfolie
- zout
- peper
Extra’s:
- 5 g koriander
- 2 platbroden
- limoen
Bereidingsstappen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes en de bloemkoolstam en -bladeren in blokjes.
- Verdeel de bloemkool inclusief bladeren over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, en peper.
- Rooster de bloemkool gedurende 25 minuten.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit daarin de ui, voeg na 4 minuten de knoflook toe. Stoof al roerend aan en voeg na 3 minuten de tandoori kruidenmix toe.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in kleine blokjes, schil de wortelen en snijd in schijfjes.
- Giet het blik tomatenblokjes en de kokosmelk bij de ui en de kruiden, en breng samen met de aardappelen en wortel aan de kook. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Bak ondertussen het platbrood af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af onder koud water.
- Voeg de kikkererwten toe en prak met een vork of pureestamper stuk (dit zorgt ervoor dat het zetmeel vrijkomt, waardoor de saus beter bindt)
- Breng alles op smaak met flink veel peper en zout.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de saus en serveer met het platbrood en eventueel verse koriander en limoen.
Vind alle info en ingrediënten in de app van de online versmarkt Crisp
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier