Recept van ecoblogger Elisabeth van Lierop voor vegan lasagne
-
Moeilijkheid
Gemiddeld -
Voorbereidingstijd
45 minuten -
Bereidingstijd
45 minuten
Elisabeth van Lierop ontwikkelde recepten voor de Week Zonder Vlees, in samenwerking met de online versmarkt Crisp. Ontdek hieronder haar smakelijke recept voor vegan lasagne.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 125g lasagnebladen
- 250g plantaardig gehakt
- ½ flespompoen (400g)
- 150 g spinazie
- 2 el tomatenpuree
- 1 gele ui
- 1 teentje look
- 400ml passata
- 50g plantaardige boter
- 500ml sojamelk
- 200g vegan kaas geraspt
Zelf toevoegen:
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
Bereidingsstappen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten.
- Voeg de knoflook en het vegan gehakt toe en bak gedurende 2 minuten rondom gaar.
- Voeg vervolgens het tomatenconcentraat toe en bak 1 minuut aan om het te ontzuren. Voeg daarna pas de passata toe. Breng op smaak met zout, peper en 1 el Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Schil en snijd ondertussen de pompoen in dunne plakjes in de breedte.
- Voeg vervolgens de spinazie toe aan de pan met het gehakt tot deze geslonken is.
- Voor de bechamelsaus: smelt de vegan boter in een steelpannetje en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend een paar minuten. Doe er dan beetje bij beetje al roerend de sojamelk bij. Blijf roeren totdat er geen klontjes meer zijn en de saus begint in te dikken.Breng op smaak met nootmuskaat, een bouillonblokje, peper en zout.
- Wissel in een ovenschaal (ongeveer 35×25), laagjes tomatensaus, fijne plakjes rauwe pompoen, lasagne vellen en bechamel af, doe dit 2 keer. Let erop dat de laatste laag bechamel is. Bestrooi de lasagne met een dikke laag vegan geraspte kaas.
- Bak 45 minuten in de oven. Laat daarna nog 15 minuten afkoelen en serveer warm.
Vind alle info en ingrediënten voor de vegan lasagne bij de online versmarkt Crisp.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier