Ravioli van rode biet en verse geitenkaas

419603b0780489ffd7ef64b66397fe58

Door zijn kleur ziet rode biet er altijd even feestelijk uit. Verras je gasten met dit heerlijke gerechtje.

Door zijn kleur ziet rode biet er altijd even feestelijk uit. Verras je gasten met dit heerlijke gerechtje.

Voor 4 personen

  • 2 gekookte rode bieten
  • 6 kleine radijsjes
  • 150 g verse geitenkaas
  • enkele takjes verse bieslook
  • 1 vers lente-uitje
  • peper en zout
  • 2 el pistacheolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el pistachenoten

Bereiding

1. Schil de gekookte rode biet en snijd in dunne plakken met behulp van een mandoline. Gebruik een uitsteekvormpje om mooie ronde plakken te bekomen. Leg de helft van de plakken op een bord. Versnijd de radijzen met een mandoline. Leg een laagje versneden radijzen op elke rodebietenplak.

2. Meng de verse geitenkaas met het gesnipperde bieslook, de gesnipperde lente-ui, peper uit de molen en zout. Spreid dit mengsel over de rodebietenplakken.

3. Maak een vinaigrette van pistacheolie, citroensap, peper en zout en besprenkel hiermee de vulling.

4. Sluit de ravioli’s met een tweede schijf rode biet en werk af met wat zout, peper, gehakte pistachenootjes en vers bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content