Ravioli met asperges
-
Difficulty
Easy
Deze ravioli vul je met snijbiet of spinazie maar serveer je met groene asperges en een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter.
Voor vier personen
Pastadeeg
- 300 g bloem
- 3 à 4 eieren
- een snuif zout
- een scheutje olijfolie
Vulling
- 200 g snijbiet (te vervangen door spinazie)
- 50 g pancetta
- 200 g ricotta
- 20 g amaretti-koekjes (Italiaanse amandelkoekjes) olijfolie
- zout
- peper
- nootmuskaat
Kruidenboter
- 1 bosje platte peterselie
- 2 takjes munt
- 1 takje salie
- 100 g boter op kamertemperatuur
- zout
- peper
- 1 el citroensap
Asperges
- 500 g groene asperges
- olijfolie
- zout
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel honing
- 30 geroosterde pijnappelpitjes
Bereiding
- Bloem, eieren, zout en een scheut olijfolie zo’n 6 minuten kneden, tot het deeg soepel wordt en begint te glanzen. Het deeg in folie wikkelen en 30 minuten laten rusten.
- De vulling bereiden: de snijbiet schoonmaken en fijnsnijden. De pancetta eveneens fijnsnijden en samen met de snijbiet een vijftal minuutjes zachtjes bakken. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat en laten afkoelen. De ricotta laten uitlekken, de amaretti verkruimelen en met de snijbiet mengen. Eventueel bijkruiden met peper en zout.
- De kruiden fijnhakken en samen met de boter vermengen. Kruiden met peper, zout en citroensap.
- De asperges schoonmaken en indien nodig de onderste helft schillen. De groente 4 minuten in kokend water laten garen en verfrissen. Ravioli vormen van pastadeeg en vulling. De randen dichtdrukken en in 3 à 4 minuten al dente koken.
- De asperges met het versnipperde teentje knoflook bakken. Honing en geroosterde pijnappelpitjes in de pan doen.
- De kruidenboter in een andere pan smelten en de ravioli in de boter opwarmen. Opdienen met gebakken asperges en pijnappelpitjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier