Rammenas met gerookte zalm en roomkaas

9870609

Met de mandoline kun je mooie dunne plakjes snijden van een rammenas. De ideale bodem voor een hartig hapje.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rammenas
  • 3 dunne sneetjes gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 100 g roomkaas (bv. St Môret)
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 1 scheut druivenpitolie
  • 1 snuifje paprika

Bereiding

  1. Schil de rammenas door één op de twee repen schil te verwijderen, zodat een decoratief gestreept patroon ontstaat. Snij de rammenas in dunne plakjes met een mandoline. Snij de gerookte zalm in reepjes. Schil de citroen ‘à vif’ en verwijder de partjes vantussen de vliezen met een mesje. Snij de citroenpartjes in drieën.
  2. Meng de roomkaas, de gesnipperde bieslook en de druivenpitolie. Kruid met peper en licht met zout.
  3. Verdeel de gerookte zalm over de plakjes rammenas. Voeg een toefje roomkaas en een stukje citroen toe. Werk af met de paprika en plooi de plakjes rammenas dicht rond de vulling. Maak vast met een houten prikker. Serveer de hapjes gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content