Quinoa met gerookte makreel, broccoli, gedroogde abrikozen en geroosterde pitjes
Serveer een mooi en gezond voorgerecht van vis met een variatie aan groenten, pitten en gedroogde vruchten.
Voor 4 personen
200 g quinoa
6 el olijfolie
sap van 1 citroen
1/2 tl gemalen kaneel
1/2 tl gemalen komijn
100 g gedroogde abrikozen
75 g pijnboompitten
4 el pompoenpitten
2 el fijngehakte munt
2 el fijngehakte dille
1 broccoli
4 gerookte makreelfilets
1 handvol raketsla
peper en zout
Bereiding
1. Kook de quinoa gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, specerijen, peper en zout. Meng door de warme quinoa.
2. Hak de abrikozen fijn. Rooster de pijnboom- en pompoenpitten. Doe de vruchten en pitten bij de quinoa, samen met de kruiden. Schep op 4 borden.
3. Verdeel de broccoli in roosjes, kook beetgaar in kokend gezouten water. Verfris en schik op de quinoa.
4. Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel, verdeel in stukjes en schik eveneens op de quinoa. Werk af met de raketsla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier