Quinoa met gerookte makreel, broccoli, gedroogde abrikozen en geroosterde pitjes

b988ab29a64617e931b7393a51360e65

Serveer een mooi en gezond voorgerecht van vis met een variatie aan groenten, pitten en gedroogde vruchten.

Voor 4 personen

200 g quinoa

6 el olijfolie

sap van 1 citroen

1/2 tl gemalen kaneel

1/2 tl gemalen komijn

100 g gedroogde abrikozen

75 g pijnboompitten

4 el pompoenpitten

2 el fijngehakte munt

2 el fijngehakte dille

1 broccoli

4 gerookte makreelfilets

1 handvol raketsla

peper en zout

Bereiding

1. Kook de quinoa gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, specerijen, peper en zout. Meng door de warme quinoa.

2. Hak de abrikozen fijn. Rooster de pijnboom- en pompoenpitten. Doe de vruchten en pitten bij de quinoa, samen met de kruiden. Schep op 4 borden.

3. Verdeel de broccoli in roosjes, kook beetgaar in kokend gezouten water. Verfris en schik op de quinoa.

4. Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel, verdeel in stukjes en schik eveneens op de quinoa. Werk af met de raketsla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content