Quiche met spinazie en zurkel
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Ingrediënten en het recept voor de allerbeste ovenverse quiche met jonge spinazie en rode zurkel.
Voor 1 quiche met spinazie
- 250 g bloem
- 5 g zout
- 120 g blokjes zachte boter
- 2 el water
- 1 losgeklopt ei
- 4 eieren
- 5 dl verse room
- 50 g geraspte gruyère
- peper, zout en nootmuskaat
- 200 g jonge spinazie
- 10 blaadjes rode zurkel
- 4 el pijnboompitten
Meng voor het kruimeldeeg de bloem met het zout in een grote kom en doe er de blokjes zachte boter bij. Kneed met de vingertoppen tot een homogeen kruimeldeeg. Doe er het water en het losgeklopt ei bij. Haal het deeg uit de kom en leg het op een bebloemd werkoppervlak. Kneed gedurende 2 à 3 minuten met de handpalmen.
Rol het deeg uit tot 4 mm dikte. Bekleed er een beboterde keramieken of porseleinen ronde bakvorm mee. Zet minstens 1 uur in de koelkast, zodat de boter in de bloem opstijft.
Klop de eieren los met een garde en meng er de room en de geraspte kaas onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet een fijne laag van het beslag in de bakvorm en verdeel er de gespoelde spinazie- en zurkelblaadjes en de pijnboompitten over. Eindig met de rest van het beslag.
Bak de quiche met spinazie in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier