Quiche tartiflette
-
Difficulty
Easy
Een lichtere variant op de klassieke ovenschotel uit de Franse Alpen en Italiaanse Aosta. Ook deze quiche tartiflette bevat aardappelen, reblochon, spek en ui, maar dan op een lekker krokante bodem.
Voor 1 quiche tartiflette
- taartvorm (⌀ 30 cm, liefst met anti-aanbaklaag)
- 250 g kruimeldeeg
- 4 à 5 gekookte aardappels
- 1 grote ui
- 100 g gerookt mager spek, in blokjes gesneden
- 1 hele reblochonkaas
- zout, peper
- 50 cl halfvolle melk
- 4 eieren
- 50 g bloem
Bereiding
- Vet de vorm in met gesmolten boter. Rol het deeg uit tot 1 millimeter dik en bekleed bodem en wanden van de vorm. Snij het deeg aan de bovenkant van de rand af. Kook de aardappels.
- Snij de ui fijn en stoof in vetstof. Snij de aardappels in plakken. Leg deze op de bodem van de vorm. Kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde ui, het spek en de versneden kaas over de aardappels.
- Meng de melk en de bloem en voeg al kloppend de eieren toe. Giet de saus in de vorm.
- Bak de quiche tartiflette 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 tot 230° C. Hij is klaar wanneer de saus gestold is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier