Deze heerlijke quiche met blokjes kip, zachte geitenkaas en stukjes tomaat is lekker zowel warm als koud.
Nodig voor een quiche
- 1 kippenborst
- 1 pakje verse dragon
- 2 uien
- zout & peper
- 2 grote tomaten
- 1 zachte geitenkaas (150 g)
- 4 eieren
- een weinig boter
- 4 dl magere room
- 1 dl melk
Zo maak je de quiche met kip
- Verwarm de oven voor op 220° C. Leg het uitgerolde deeg in een vorm en bedek bodem en wanden. Snij de randen af. Leg droge bonen op de bodem om te voorkomen dat het deeg omhoog komt.
- Zet de vorm 10 minuten in een oven van 220°C. Snij de kip in blokjes en bak met een weinig versneden dragon, peper en zout in boter. Stoof de versneden uien glazig. Snij de tomaten in blokjes.
- Breng het vlees met de uien, tomaten, geitenkaas, eieren, room, melk, versneden dragon, peper en zout samen in een kom en meng.
- Vul de vorm met het beslag, versier de bovenkant met dragonblaadjes en zet 20 tot 30 minuten in de oven tot het eierbeslag gaar is.
- Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten, verwijder de vorm en serveer de quiche met kip warm of koud.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier