Puree van gegrilde aubergines
Voor 4:
Voor 4:
3 aubergines
2 teentjes knoflook
3 takjes platte peterselie
1 takje munt
1 el tehina ( sesampasta)
Sap van 1/2 citroen
4 el olijfolie
zwarte peper en zout
Prik de aubergine hier en daar in met een vork. Leg ze op de houtskoolbarbecue en gril ze aan alle kanten tot de schil zwart wordt. Laat afkoelen.
Verwijder de schil en het steeltje van de aubergine en hak het vruchtvlees in stukken. Hak ook de knoflook, de peterselie en de munt.
Leg het vruchtvlees van de aubergine in een ruime kom, samen met een kwart van de schillen, de knoflook, peterselie, munt, sesampasta, citroensap, olijfolie, peper en zout. Pureer alles.
Serveer de auberginepuree op een stukje toast, besprenkeld met een straaltje olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier