Pronkglaasje van asperges en kalfszwezerik

asperges en kalfszwezerik
© Getty

Dit gerechtje van asperges en kalfszwezerik serveer je heel feestelijk in een elegant, groot cocktailglas. Versier eventueel met wat aspergescheuten.

Nodig voor vier personen:
  • 1 bundel asperges
  • 250 g hartzwezeriken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • een scheutje room
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • fijngesnipperde bieslook
  • aspergescheutjes (facultatief)
  • roze peperbolletjes
  • 1 takje dille
  • enkele druppels citroensap
Zo maak je asperges en kalfszwezerik
  1. De kalfszwezeriken spoelen, 24 uur in gezouten water laten weken en regelmatig het water verversen. De zwezeriken pocheren of stomen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  2. De asperges schillen, koken, koud laten worden, in blokjes snijden en mengen met de zwezerik.
  3. Maak de mayonaise met mierikswortel, aspergesap, citroensap, peper van de molen, fleur de sel (of gewoon zout) en een beetje room.
  4. Roer dit sausje met de roze peperbolletjes, versnipperde bieslook en dille onder de mengeling van zwezerik en asperges. Schep in een elegant, groot cocktailglas en versier eventueel met aspergescheuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content