Pompoensoep met peterselie

© Getty

Voor 8 personen
  • 1 grote ui
  • 800 g vruchtvlees van pompoen
  • 3 bouillonblokjes van gevogelte
  • 1,5 dl water
  • 100 g vermicelli
  • 0,5 l volle melk
  • boter
  • peper en zout
  • peterselie
Bereiding
  1. Snijd de ui fijn en laat deze gedurende enkele minuten in een kookpot stoven tot de stukjes glazig zijn. Snijd de pompoen in blokjes van 3 cm en voeg ze bij de ui. Doe er het water en de bouillonblokjes bij. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat op een matig vuurtje stoven tot de groenten gaar zijn. Mix de soep en doe ze vervolgens door een zeef.
  3. Laat de melk in een andere kookpot koken en zout ze lichtjes. Voeg er de vermicelli aan toe en breng opnieuw aan de kook. Giet tenslotte beide bereidingen bij elkaar en roer goed.
  4. Schep de soep in de borden. Bestrooi de pompoensoep royaal met gehakte peterselie en serveer met een geroosterd boterhammetje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content