Pompoensoep met cantharellen en gekonfijte kastanjes

crème van pompoen
© Oof Verschuren

Pompoen, paddenstoelen én kastanjes? Deze pompoensoep met cantharellen en gekonfijte kastanjes is de perfecte herfstsoep.

Voor 4 personen
  • 1 hokkaidopompoen van ongeveer 500 g
  • 3dl room
  • 6 sprietjes bieslook
  • 200 g cantharellen
  • 1 el olijfolie
  • 50 g gekonfijte kastanjes
  • 1/2 tl fleur de sel
  • 1/2 tl vijfpepermengeling
Bereiding
  1. Snijd de hokkaidopompoen in vieren en verwijder de schil en de pitten. Stoom de pompoen 15 minuten en mix fijn met 2,5 dl room en 4 eetlepels stoomvocht. Houd de pompoensoep warm. Spoel de bieslook, zwier droog en snipper fijn. Borstel de cantharellen schoon en snijd de steeltjes bij.
  2. Bak de dooierzwammen 3 à 4 minuten in een braadpan met de olijfolie. Voeg de fijngehakte gekonfijte kastanjes toe.
  3. Schep de pompoensoep in diepe borden. Verdeel er de gebakken cantharellen en kastanjes over. Druppel de rest van de room rond het garnituur en trek er een mooie cirkel van met het puntje van een mes. Werk af met de gesnipperde bieslook, fleur de sel en vijfpepermengeling. Serveer de pompoensoep met cantharellen en gekonfijte kastanjes meteen.

Tip: vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content