Pommes duchesse
10-06-2011, 12:39
Bijgewerkt op: 20-11-2024, 11:16
Onmisbaar bij een zondagse maaltijd of op de feesttafel: pommes duchesse of hertoginaardappelen.
Voor 4 personen
- 2,5 kg bloemig kokende aardappelen
- boter
- 3 eierdooiers
- peper en zout
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze eventueel in kleinere stukken. Zet op het vuur in lichtgezouten koud water en breng aan de kook. Laat beetgaar koken en giet onmiddellijk af. Zet weer op het vuur en laat goed drogen. Schud regelmatig op.
- Draai de aardappelen door een roerzeef en meng er een klont boter en de eierdooiers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe de aardappelpuree in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit mooie hopen van de puree op een licht beboterde bakplaat. Laat de pommes duchesse kleuren onder de grill.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier