Platbrood met halloumi en zwart sesamzaad (Man’ousha jabneh)
Platbrood is altijd smaakvol. Wanneer er dan ook nog gesmolten halloumi op zit en heerlijk verse kruiden, is deze hap een absolute topper.
Platbrood is altijd smaakvol. Wanneer er dan ook nog gesmolten halloumi op zit en heerlijk verse kruiden, is deze hap een absolute topper.
Voor 6 personen
- pitabrooddeeg
- bloem, om het deeg uit te rollen
- 150 g halloumi (kaas om te roosteren), in zeer dunne plakjes
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- snuifje gemalen koriander
- olijfolie, om mee te besprenkelen
- zout
- takjes munt, ter garnering
Bereiding:
1. Verhit de oven tot 220 Ā°C/gasstand 7 en verwarm 2 bakplaten voor.
2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een diameter van 15 cm. Leg de plakjes halloumi erop en strooi de sesamzaadjes erover. Voeg naar smaak een snuifje zout en de gemalen koriander toe en besprenkel met een paar drupjes olie.
3. Schuif de man’ousha op de bakplaten en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot het deeg krokant is en de halloumi gesmolten is.
4. Schuif ze op een snijplank, bestrooi met munt en serveer warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier