Platbrood is altijd lekker, wanneer er dan ook nog gesmolten halloumi op zit en heerlijk verse kruiden, is het een absolute topper.
Manouche met labneh is een populair Libanees gerecht waarbij platbrood (manouche) wordt belegd met labneh en verse kruiden. Deze variant maak je met halloumi.
Voor 6 personen
- pitabrooddeeg
- bloem, om het deeg uit te rollen
- 150 g halloumi, in zeer dunne plakjes
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- snuifje gemalen koriander
- olijfolie, om mee te besprenkelen
- zout
- takjes munt, ter garnering
Bereiding
- Verhit de oven tot 220 °C/gasstand 7 en verwarm 2 bakplaten voor.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een diameter van 15 cm. Leg de plakjes halloumi erop en strooi de sesamzaadjes erover. Voeg naar smaak een snuifje zout en de gemalen koriander toe en besprenkel met een paar drupjes olie.
- Schuif het platbrood op de bakplaten en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven tot het deeg krokant is en de halloumi gesmolten is.
- Schuif ze op een snijplank, bestrooi met munt en serveer warm.