Platbrood met druiven en rozemarijn
30 g verse gist
30 g verse gist
1 tl zeezout
700 g meel
250 ml lauw water
6 takjes rozemarijn
350 g blauwe druiven
olijfolie
grof zeezout
Los de gist op in 250 ml lauw water. Roer het zout door het meel, maak een kuiltje in het midden en giet hierin de gist. Kneed het deeg zo’n 10 min. en laat het 60 min. rijzen. Sla het deeg neer en kneed 3/4 van de rozemarijnnaalden door het deeg.
Rol het deeg uit tot een lap en leg in een ingevette bakplaat. Druk de druiven in het deeg en bestrooi met de rest van de rozemarijnnaalden. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
Laat het deeg nog 30 min. rusten onder een vochtige doek. Bak het brood gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier