Voor 4 broodjes

250 g bloem

220 g yoghurt

Snufje zout

Scheutje olie

Klein handje munt

1 teentje look

Peper en zout

Salade voor 4 personen

3 tomaten

1 komkommer

1 bos peterselie en munt

100 g harde bergkaas om te raspen

1/2 potje zwarte olijven

3 grote uien

2 limoenen

Scheutje azijn

Peper en zout

Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1. Pel en plet de look. Pluk de blaadjes van de takken munt en hak ze fijn. Meng de look en munt met de bloem en yoghurt. Kruid met peper en zout. Kneed goed en laat 20 minuten rusten in een met olie ingesmeerde kom onder een handdoek. Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit. Smeer de platte broden in met olie en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant; dit kan in een pan of op de barbecue.

2. Was de komkommer, tomaat, munt en peterselie. Snijd de tomaten en komkommer in willekeurige stukken en hak de peterselie grof. Giet de olijven af en snijd middendoor. Pel en snijd de uien in maantjes. Meng alle ingrediënten. Rasp de kaas erover en kruid met peper en zout. Pers de limoen over de salade en giet er dan nog wat azijn en olijfolie over. Dit is de typische salade van de Balkan.

Voor 4 broodjes250 g bloem220 g yoghurtSnufje zoutScheutje olieKlein handje munt1 teentje lookPeper en zoutSalade voor 4 personen3 tomaten1 komkommer1 bos peterselie en munt100 g harde bergkaas om te raspen1/2 potje zwarte olijven3 grote uien2 limoenenScheutje azijnPeper en zoutScheutje olijfolieBereidingswijze1. Pel en plet de look. Pluk de blaadjes van de takken munt en hak ze fijn. Meng de look en munt met de bloem en yoghurt. Kruid met peper en zout. Kneed goed en laat 20 minuten rusten in een met olie ingesmeerde kom onder een handdoek. Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit. Smeer de platte broden in met olie en bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant; dit kan in een pan of op de barbecue.2. Was de komkommer, tomaat, munt en peterselie. Snijd de tomaten en komkommer in willekeurige stukken en hak de peterselie grof. Giet de olijven af en snijd middendoor. Pel en snijd de uien in maantjes. Meng alle ingrediënten. Rasp de kaas erover en kruid met peper en zout. Pers de limoen over de salade en giet er dan nog wat azijn en olijfolie over. Dit is de typische salade van de Balkan.